hirdetés

Sokaknak nem tetszik. Mások gúnyolódnak rajta. Azonban tény, hogy ez az új fura szerzemény a kabalája a Fradinak. Újstadionhoz ugyanis új sas dukál és a Fradi állítólagos felmérése alapján is új kabala kellett. Igaz, hogy mi legyen azt elfelejtették megszavaztatni és felmérni  a Fradi vezetők. Tény,hogy az új kabala vicces, megmosolyogtató és nem egy félelmetes sas.  Így érthető, hogy felforgatta az internetet a Fradi-sas, a zöld-fehérek új kabalaállata a szurkolók nagy részéből értetlenkedést vagy gúnyos reakciót váltott ki.

 fradi sas

A jelmezkölcsönzőben is különb sasjelmezt lehet kapni, mint ez a tojásszökevény – ez egy kimondottan visszafogott vélemény azok közül, amelyek a Ferencváros hivatalos facebook oladlán található a klub csütörtöki, az új kabala állat bemutatásáról szóló posztja alatt.

A Ferencvárosnál ugyanis úgy érezték, új stadionhoz és éremesélyes csapathoz új kabalaállat dukál, ezért lecserélték a régi sast. Nem másik állatra, a madár megmaradt, csak új külsőt kapott. A szurkolók többsége pedig ki van borulva attól, ahogy az új kabala kinéz. A jelek szerint a felzúdulást az sem mérsékli, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója ismertette az európai tendenciát, mely szerint a könnyebben mozgó, ezáltal nagyobb interakcióra képes kabalaállatok számítanak manapság menőnek. Tény, hogy az új Fradi-sas bemutatón megmutatta, hogy jól bánik a labdával, a szünetben akár passzolgatni is tud a cserejátékosokkal. A drukkerek egyelőre csak azt látják, hogy „farsangi jelmeznek is rossz a maskara”.

A Fradi-szurkolók átváltoztak botcsinálta ornitológussá: csirkéhez, verébhez, galambhoz, varjúhoz és bagolyhoz is hasonlították az új sast, sőt volt, aki szimplán debil kakasként aposztrofálta.

Szavakat nem találni rá, ha ez sas, akkor öreganyám villamos –írta egyikük, mások pedig amiatt dühöngenek, hogy az egész ország rajtuk röhög most.

Az Újpest-szurkolóknak biztosan még sokáig céltáblája lesz az új kabalaállat, a negyedik kerületi polgármester, Wintermantel Zsolt például saját közösségi oldalán két bejegyzésben is megemlítette a sast.

Lecserélték. Nem nevet, nem röhög! Mondom nem röhög! Alváshoz vajon leveszi a szemüveget?” – írta az első bejegyzésben, majd később hozzátette, Nem bírom! Én kérek elnézést, ahányszor ránézek elfog a röhögés.

 

( Fotó: ftc )