hirdetés

Mindenki Lindaként ismerte. Ő volt a magyar karatés rendőr hős, aki mindenkin segített. Azonban most ő került bajba. Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet.

linda

Görbe Nóra a Borsnak elmondta: két hitelt vettek fel, 2007-ben és 2008-ban. Egy szabad felhasználású és egy autókölcsönt, mindkettőt svájci frank alapon.Az előbbiből szerették volna leendő otthonukat felújítani, de a válság mindent meghiúsított. Hiába fizették a megemelt törlesztőket, a tartozás csak nőtt. Végül végtörlesztéssel tudtak kiszállni a lakásból, de az odalett. Az autó nyolc éve van meg, ötvenezer helyett ma már százat kell fizetni érte még két éven át.
Görbe Nóra és családja rá­adásul a költözést így sem kerülhette el, hiszen a hitelt erre a célra vették fel, így azonban – anyagilag szinte kisemmizve – egy felújításra váró épületbe kellett bebútorozniuk.
Egy százéves kocsiszínben terveztük az életünket, amit felújítunk és otthonossá teszünk. Nagy kihívás volt ez számunkra, egy kreatív feladat. Most, hogy költöznünk kell, már tudjuk, a felújítás csak önerőből, kétkezi munkával valósulhat meg. Le sincs vakolva, meleg víz egyelőre nincs is benne. Néha, ha kisírtam a haragom a hitelekkel kapcsolatban, azt láttam, mások még nálunk is nagyobb bajban vannak- mondta Görbe Nóra.