hirdetés

Nagyon kínos műszaki baki miatt 25 percre elnémult a koncertje az Omega a pénteki Aréna-buliján. Ilyen belépője eddig sosem volt a legendás együttesnek. Kóborék kártérítési pert fontolgatnak.

 

A zenekar az első dal (Babylon) közben értesült arról, hogy csak a színpadi monitorjaik szólnak, a közönség felé irányított tornyokból egyetlen hang sem jött ki. Tíz kényelmetlen perc következett, miközben sokan füttyel jelezték, valami nincs rendben .

Hatvan év alatt ez volt a legfrappánsabb koncertindításunk – enyhítette a feszültséget Kóbor, amikor hangját már lehetett hallani, de látványos műsoruk kényszerszünettel folytatódott. Ekkor a dobos szinkronjelével volt baj.

Újabb tízperces várakozás után tudták csak folytatni, illetve elkezdeni a teltházas koncertet az Omegások, amely végül is remekül sikerült, de a legendás zenekar tagjai elismerték, nehéz perceket éltek át.

Pokoli érzés volt, hogy fogalmam sem volt, tudjuk-e folytatni, sőt, megnyugtatni sem tudtam a közönséget, mert nem hallatszottam. Fatális gikszer volt, de megoldottuk, mint 24 éve, amikor a Népstadion-koncertünket el akarta mosni az özönvízszerű eső.- mondta Kóbor.

Molnár György tehetetlen dühöt érzett, Debreczeni Ferencnek arra sem volt ideje, hogy dühös legyen, mert a koncert végéig alig hallotta, a többiek mit játszanak, Benkő László pedig nagyon el volt keseredve, mert – mint mondta – a közönség nem ezt érdemelte.

Azóta kiderült, mi okozta a kellemetlen perceket.

A keverőpult adta meg magát, amikor a sávonkénti hangrögzítőt rákapcsolták. A technikusok sietve üzemelték be a tartalék keverőt, de a szinkronjeleket csak részlegesen tudták beállítani – magyarázta Trunkos András, az Omega menedzsere. Hozzátette, ha ezt a vizsgálat is igazolja, kártérítési pert indítanak hitelrontás miatt .