hirdetés

Nos úgy tűnik semmi nem igaz abból amit a rendőrség adott ki a Habony-rokon történtéből. Legalábbis a rendőri intézkedést elszenvedő Club Tihany luxus szállt vezető üzletember és ügyvédje egészen másképp látja és élte át a történteket. Nos, hogy kinek van igaza majd a bíróság és az ügyészségi nyomozók majd eldöntik, ahogy nézzük Szetlik Gergő ügyvédjének közleményét. A történet innentől kezdve izgalmas és érdekes lesz, és várjuk a fejleményeket mert lesz.

Közleményt adott ki szerdán este Steiner Tamás ügyvéd, Szetlik Gergő a Club Tihany luxus szállót vezető milliárdos ügyvédje a Sziget Fesztiválon történt incidenssel kapcsolatban.

Mint arról mi is beszámoltunk  egy befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó férfinek az idei Sziget Fesztiválon vasárnap hajnalban a bejáratnál, a K-híd közelében egy rendőri intézkedés közben eltört a karja. Sőt a rendőrség is kiadott egy közleményt az esetről, arról is írtunk, de most is idézzük.

A Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőreihez 2023. augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfival, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása. A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték – állt a rendőrségi  közleményben.

Szetlik Gergő, a Club Tihany vezérigazgatója, akinek a nagybátyja Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója, néhai édesapja, Szetlik Ferenc pedig egykor a józsefvárosi piac működtetőjeként vált ismertté.

A történtekkel kapcsolatban Steiner Tamás ügyvéd a közleményében leszögezi: a sajtóban megjelent állítások, híresztelések nem felelnek meg a valóságnak.

Mint írja, többek között a hatósági iratok alapján megállapítható, hogy nem került sor megbilincselésre, az iratok nem tartalmaznak olyan tényt, adatot, mely szerint ügyfele baráti, rokoni, ügyvédi kapcsolataival fenyegetőzött volna.

Ügyfelem felkarját eltörték. Az intézkedések nem voltak jogszerűek, szakszerűek, illetve arányosak. Meg kívánom jegyezni, hogy ügyfelem nem közszereplő, alapvető személyiségi jogait súlyosan megsértették. – olvasható a közleményben, amely szerint Szetlik Gergő az ügyben megtette a „szükséges jogi lépéseket”.

Nos az már most kijelenthető, hogy az ügyben a katonai ügyészség vagy az ügyészségi nyomozók fognak vizsgálódni és az összes érintett rendőr ki lesz hallgatva. Ha bebizonyosodik, hogy a sértettnek van igaza, akkor komoly baj lesz és minden bizonnyal rendőri vezetők állásába is kerülhet .