hirdetés

Kovács „Kokó” István ismét élesen és nyíltan nekiment a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének, Csötönyi Sándornak. Az exprofi világbajnok öklöző és tévés celeb szerint a magyar boksz épp a jelenlegi elnök miatt van hullámvölgyben. Kokó és Csötönyi párharca egymással régóta zajlik.

csotonyi-koko

Vérzik a szívem, olyan rossz helyzetben van a magyar boksz – mondta a korábbi bunyós, az amatőrként olimpiai világ- és Európa-bajnok, profiként világbajnok Kovács.

Kokó szerint a kialakult helyzetért elsősorban a szövetség elnöke, Csötönyi Sándor okolható. Kovács István immár 12 éve áll harcban a szövetséggel, igaz, rövid időre, minden rendben volt, mondhatni kibékült a vezetőséggel, ráadásul tiszteletbeli elnök lett a szövetségben.

Jó pár éven keresztül támogattam az egészet, támogatókat szereztem, televíziós műsort készítettem és sok-sok újító és megfelelő ötlettel próbáltam előállni, de mindenhol falakba ütköztem, és rájöttem, hogy én nem tudok ezzel a szélhámossal együtt dolgozni – mondta Kokó a Blikknek.

Csötönyi egyébként 2012-ben fel akart kérni elnöknek is, de a WBO (Bokszvilágszervezet) európai elnökeként dolgozó Kovács visszautasította az ajánlatot, mint mondta, ezt nem Csötönyi jogköre eldönteni.

Ő szeretett volna mellettem maradni mint támogató. Ő akkor azt mondta, hogy elfáradt és nem akarja csinálni. Csak jött egy nagy változás, mégpedig az, hogy a jelenlegi kormány elképesztő mennyiségű pénzt pumpált bele az amatőr sportba, Csötönyi meg rájött arra, hogy ezt az évi egymilliárd forintot nem szívesen adná át kezelésre, inkább szeretné magának megtartani – jelentette ki Kovács.

Én nem kezdtem parttalan vitákat folytatni egy olyan emberrel, akiben nulla tisztesség van. Felálltam és azt mondtam, hogy elég, megvannak nélkülem is. Eredmény nincs, verseny nincs, sportdiplomácia nincs, de ők úgy érzik, hogy ezt rosszul látom. De ami nagyon fontos, én nem azért mondom, hogy a szövetség jelenlegi elnöke szélhámos, mert én elnök akarok lenni. Jelenleg álomelfoglaltságom van. Beutazom az egész világot. Mindenhol tisztelnek, szeretnek.

Olyan sportrendezvényeknek vagyok a vendége, amelyekről egy amatőr ökölvívásban tevékenykedő nem is álmodhat. Ugyanakkor magyar ember vagyok, a magyar ökölvívást szeretném támogatni. Vérzik a szívem, amikor látom, hogy tönkremegy ez a csodálatos sportág.

(Fotó: Dehir)