hirdetés

Kocsis Máté izgulhat. Egy komoly kézilabdás tapasztalattal rendelkező klasszis is szeretne elnök lenni. Nos kemény kérdés, hogy a politikai érdekek és a kormány hátsó felének „fényesítése” vagy a valós szakmai tudás fog dominálni árpilis 17-én, a Magyar Kézilabda Szövetség elnök választásán. Az egyetlen jelölt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere volt, eddig. Most a legendás kézist Farkas Ágit kell legyőznie. Hát.

 farkas ági

A jelenlegi elnök, Vetési Iván családi okok miatt áprilistól lemond a tisztségről, utódjának Kocsis Mátét javasolta. Más jelölt híján biztos befutónak számított a fideszes politikus.

A korábbi olimpiai- és vb-ezüstérmes Farkas hétvégén levélben értesítette Bódi Dezsőt, a szövetség főtitkárát. Mint a Vas megyei szövetség elnöke, az egykori átlövő már szerzett sportvezetői tapasztalatokat. Farkas játékosként a hazai klubok mellett légióskodott is három országban, a kézilabda iránti tenni akarása pedig töretlen. Elnökként növelné a sportág népszerűségét, fokozná a nemzetközi elismertségét, de elsősorban folytatná a mostani, „jó úton haladó” elnökség munkáját.