hirdetés

Lemondja külföldi hangversenykörútjait és hazai fellépéseinek nagy részét Kocsis Zoltán zongoraművész. A neves és világhírű zenész orvosai ugyanis néhány hónapos pihenést írtak elő számára – közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar .
kocsiszoltan-mnoA közleményben olvasható, hogy bár Kocsis Zoltán szerencsésen felépült súlyos szív- és aortaműtétjéből, a tőle megszokott intenzitással vetette be magát munkája minden területén, mielőtt szervezete teljesen regenerálódott volna. Ezért most pihennie kell.

Nem zárható ki, hogy ennek következtében ismét egészségi problémái adódtak, így orvosai utasítására a gyógyulása érdekében néhány hónapon át szigorú pihenésre és teljes nyugalomra van szüksége, hogy aztán ismét a tőle megszokott odaadással végezhesse munkáját – fogalmaztak a közleményben.

Mint írták, Kocsis Zoltán nem szakad el teljesen a pódiumtól, de külföldi hangversenykörútjait és hazai fellépéseinek nagy részét lemondja. A Bartók Új Sorozatban művészeti vezetői és közreműködői feladatait ugyanakkor töretlenül ellátja.