hirdetés

Kitiltották Micimackót
2014-11-25 08:17

Komoly baj van a lengyeleknél. Micimackót kitiltották egy játszótérről. Úgy vélik, egyesek, hogy szexuálisan problémás, hogy a világ legártatlanabb mesefigurája csak a felső testén visel ruhát.

 micimacko

Valószínűleg akkor már az is jobb lenne, ha a piros póló is lekerülne a világ leghíresebb medvéjéről, hiszen így még jobban arra terelődik a figyelem, hogy alul bizony meztelen, legalábbis így gondolkodhatnak a lengyelországi Tuszynban, ahol egy újonnan épülő játszótér micimackós arculatot kapott volna, a városi tanács viszont végül ebbe ne egyezett bele. A városatyák a figura hiányos öltözetére hivatkoztak, szerintük zavarba ejtő és nem megfelelő egy játszótér díszítésére.

Micimackó egyébként a legelső illusztrációkon még teljesen meztelen volt, a Disney-cég a ’60-as évek legelején vásárolta meg a karaktert és a hozzá fűződő jogokat, ekkor készült el az élénksárga, piros pólós figura, amire szinte mindenki gondol napjainkban, ha szóba kerül Micimackó. Nekünk mondjuk pólóval és póló nélkül sem jut eszünkbe semmi szexszel kapcsolatos egy játékmedvéről…

( neon )