hirdetés

A drogkereskedő anyuka a 13 éves fiát használta drog-futárnak. Ilyenre az elmúlt években nem volt példa Magyarországon. A zalai rendőrök is feltehetőleg megdöbbentek, amikor lekapcsoltak négy drogdílert és kiderült hány éves a futár. Nos anyai gondoskodásnak ez semmiképp sem nevezhető, sőt felelőtlenség. Mexikóba és latin-Amerikában a kiskorúak alkalmazása drogfutárként bevett szokás, mert sokan azt hiszik így megúszhatják a felelősségre vonást.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani egy 45 éves pátyi nőt, aki a jelenlegi adatok szerint több személynek is árult kábítószert. A drog mami ráadásul a saját 13 éves gyermekét használta arra, hogy átadja a drogot vásárlóinak. Azaz a nő gyereke volt a futár.  Nos ez a zalai rendőröket nemcsak meglepte de egyben el is keserítette, hogy milyen anya az ilyen ?

A nő trükkje érthető, hisz egy esetleges lebukás során a 13 éves fia nem büntethető, azonban ettől nem ússza meg a felelősségre vonást sem a tini, sem pedig a drogkereskedő anyuka.

A zalai nyomozók eljutottak három szentpéterúri férfihez is, akik vevők voltak, és  Zala vármegyében értékesítették tovább a tiltott szert.

A gyanúsítottakra 2023. június 15-én különböző helyszíneken csaptak le a rendőrök a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya segítségével.

A kábítószer-kereskedőknél tartott kutatások során a nyomozók összesen 317 gramm kábítószergyanús anyagot, többek között amfetamint, tablettákat, port, és kereskedelemre utaló eszközöket, digitális mérleget, valamint mobiltelefonokat foglaltak le.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 45 éves pátyi nőt, és a három szentpéterúri férfit is. Bűnügyi őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.