hirdetés

Baj van a komlói kéziseknél. A koronavírus a Komló Sport36 csapatából 12 játékost döntött le a lábáról és karanténban vannak. A bajnokságot így hiába kezdték jól, most sorra mondják le a meccseket. Az NBI-es bajnoki folytatásra a komlóiak kénytelenek lesznek az ifi csapattal kiállni, hisz a karanténban lévő játékosok hat hétig nem kapnak sportorvosi engedélyt sem.

 

Nagy a baj a komlói kéziseknél. A Komló Sport 36 csapatának a fele kidőlt a koronavírus miatt. Mindenki karanténban van. Ráadásul, ha tünetmentesek lesznek a kézilabdások nem tudni mikor játszhatnak, mert az orvosok szerint 4-6 hétig nem is lehetne sportolni, nehogy kóros szövődmények alakuljanak ki.

A bajnoki rajtot sikeresen vevő Komló Sport 36 egykori játékosa és most a csapat mestere bizony tanácstalan. Mint mindenki.

Semmi okosat nem tudok mondani, még azt is csak találgatjuk, mennyire terheli meg a sportolók szervezetét a vírus. Nem egyszerű a helyzet – nyilatkozta a klub közösségi oldalán Klivinger Bálint vezetőedző.

A komlóiak az Eger legyőzésével kezdték a bajnokságot szeptember 5-én, ám ekkor többen is megfertőződtek. A csapat négy nappal később még pályára lépett Orosházán – és egy góllal kikapott –, azóta viszont sorra halasztja el a mérkőzéseit.

Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap a közösségi oldalán arról számolt be, már 12 játékosuk betegedett meg.

Mivel még nem tudjuk, mikor jöhetünk ki a karanténból, ezért azt sem látom, mikor fogunk először együtt edzeni. Azt pedig végképp nem tudom, mikor fogunk először bajnokit játszani – magyarázta Klivinger Bálint.

A magyar szövetség koronavírus-protokollja szerint akár négy-hat hetet is ki kell hagyniuk a fertőzött játékosoknak ahhoz, hogy újra megkezdhessék a munkát, de ez még nem jelent automatikus sportorvosi engedélyt a folytatásra.

Az EstiSport úgy tudja, hogy a komlóiak az Eger csapatával játszottak, s ezután kezdődött a baj. A hevesiek egyik játékosa koronavírusosan lépett pályára, mint később kiderült. Azonban addigra a komlói bányászok már az Orosházával is meccseltek, sőt az orosháziak a Balatonfüreddel is találkoztak. Azaz meccsről meccsre terjedhetett el a kórság, amely most komoly gondokat okoz mindenkinek. Amennyiben ez így megy tovább, úgy hamarosan a kézilabda bajnokságban a káosz lesz az úr.

( turi)