hirdetés

A fura körülmények közt elhunyt orosz zongorista lány halála körüli furcsaságok nem tetszenek a zenész tanárának. Szerinte a férfi kísérője már rég Moszkvában van, ki sem hallgatták a rendőrök.

Rendkívül gyanúsnak találja Elina Valijeva budapesti halálának körülményeit a zongoraművész tanára, Jurij Bogdanov.
A Ria Novosztyi a Ren TV-re hivatkozva azt írja, hogy a zeneakadémia professzora szerint az ügyben nagyon sok a kérdőjel.
Engem hívogatnak magyarországi tévések, hogy mondjam el, mi történt Elinával. Azt válaszoltam nekik, hogy ezt én szeretném önöktől megtudni, önök vannak Budapesten! – mondta a professzor.

A „magyar tévések” elmondták, hogy egy orosz fiatalember kómában fekszik a kórházban, de Bogdanov felvilágosította őket, hogy az a fiatalember már rég Moszkvában van, él, egészséges.

Hogyhogy elengedték? Hogy lehet, hogy valaki, aki egy meghalt lánnyal egy helyen tartózkodott, már Moszkvában lehet? Hogyhogy senki sem tartóztatta fel? Senki sem faggatta ki?– tette fel a kérdéseket a professzor a vele készített interjúban.
A zeneakadémia professzora a Ria Novosztyinak elmondta: tanítványa komoly karrier előtt állt, az utóbbi három évben három nemzetközi díjat nyert el. Valijeva 2020 márciusában japán turnéra indult volna.

Mint ismeretes december 22-én egy újlípótvárosi hostelben holtan találták a fiatal, tehetséges zenészt Valijevat szénmonoxid mérgezésben halt meg. A rendőrség a gyilkosság lehetőségét kizárta.