hirdetés

Tavaly márciusban már hallani lehetett arról, hogy Antal Nimród filmet csinál a csak „Viszkis rabló”-nak becézett Ambrus Attiláról, a legendás gengszterről. A forgatókönyv időközben minden bizonnyal elkészült, mert a Filmalap most megítélt 10 millió forintot a film gyártásának előkészítésére.

whiskys-boon

Úgy tűnik, zöld jelzést kapott a Viszkisről szóló film. A közlemény tanúsága szerint a forgatás május végén kezdődhet, és a film jövő tavasszal kerülhet majd a mozikba. A szereposztásról még nem adtak hírt, csak annyit tudni, hogy a film műfaja krimi lesz, és Ambrus történetét fikciós elemekkel vegyítik majd.

Bár megjegyeznénk, hogy a Viszkis sztorija önmagában parádés, és ehhez semmi fikció nem kell. A sportoló ugyanis megszökött a fogdáról, a határon elkapták, mert a kutyájáért visszajött, és amíg el nem kapták, játszadozott a rendőrökkel.

Antal Nimród első nagyjátékfilmje, a 2003-as Kontroll óta nem rendezett magyar filmet. Azóta megcsinálta az USA-ban az Elhagyott szobát, A szállítmányt, A ragadozókat és a Metallica Through the Never című rendhagyó koncertfilmet. Legutóbb a Wayward Pines című tévésorozat egyik epizódját rendezte.

(Fotó: Boon)