hirdetés

Kern Andrást rajtakapták a rendőrök a közlekedési szabályok megsértésén. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész munkába igyekezett, és egy pár perces sorban állást szeretett volna megúszni azzal, hogy felhajt a villamossínekre. Pechére Kernnek a rend őrei éppen arra jártak, és meg is állították.
kern-rendorA színész a hét közepén szegte meg a közlekedési szabályokat, nemes egyszerűséggel felhajtott a sínekre. Ám tette nem maradt következmények nélkül. A rendőrök jókor voltak jó helyen.

Egyszer csak láttam, hogy a Rómer Flóris utcában, a rendőrségnél jön le egy sportkocsi, amit a művész úr vezet – írta egy szemtanú.

Balra kanyarodott ki, egyenesen a villamossínekre, és elindult a Margit híd felé. A művész úr végig a villamossíneken vezette az autóját. Nem volt azonban szerencséje, Kern ugyanis ő nem láthatta, de a Lipthay utcában zöldre váltott a lámpa, és egy rendőrautó kanyarodott a hídra. Persze azonnal kiszúrták a kék sportkocsit, és utánaeredtek. Korrektek voltak a rendőrök, mert nem a híd közepén állították meg, hanem lekísérték az Országgyűlési Irodaház felé – mesélte a szemtanú.

A színész már a Rómer Flóris utcában is szabályt sértett, hiszen ott tábla tiltja a balra fordulást.

Kern András nem tagadta, hogy megtörtént az eset.

Darabokra van szedve a város, máshogy nem lehet közlekedni. Órákkal korábban el kell indulni, ha az ember nem akar késni. Előadásra mentem, és nem értem volna oda máshogy, ezért hajtottam fel a sínekre, és újból megtenném, ha kellene. Miért? Maradjon el miattam az előadás? Azért, mert dugó meg ennyi felújítás van a városban? Megállítottak a rendőrök, majd jön csekken a büntetés, azt befizetem – nyilatkozta higgadtan a Blikknek Kern.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Kern András közlekedési kalamajkát okozott. 2008 februárjában például autójával megállt a Lövőház utca és a Fény utca sarkán lévő gyalogátkelőhelyen. A zebrán parkoló kocsi hamar szemet szúrt a rendőröknek, így szabálysértés miatt eljárást indítottak ellene.
Tavaly nyáron önhibáján kívül fájhatott a feje az autója miatt: Balatonakaliban egy parkolóban a mögöttük haladó autó szaladt beléjük.

A hatályos közlekedési szabályok szerint ilyen esetben szabálysértés miatt indulhat eljárás a vétkes sofőr ellen. Ebben az esetben a maximálisan kiszabható büntetés akár 150 000 forint is lehet, azonban ha a vezető a helyszínen rendezi a helyzetet, akkor kisebb összeget rónak ki rá.

(Fotó: Blikk)