hirdetés

Őzikét mentettek a tűzoltók Siófokon, mert beszorult egy kerítésbe. A rémült állat végül a szakszerű mentés következtében sérülés nélkül úszta meg a balesetet. Szép munka volt !

 

Építési terület kerítésébe szorult egy őz Siófokon az Ezüstparton szerda délelőtt – írta a Katasztrófavédelem, ami videót is közöl az esetről. Az állatot valószínűleg megrémiszthette valami, ezért szaladt a terület kapuja felé, ami azonban zárva volt. Azt, hogy az őzike miért merészkedett be ennyire a településre nem tudni és nem is nagyon érteni.

„A rácsok viszont meglehetősen erősnek bizonyultak, a rés pedig szűknek. Az ijedt, középkorú őzbak segítségére a siófoki hivatásos tűzoltók siettek, akik először leterítették az őz fejét egy pléddel, elkerülve, hogy megsebesítse megmentőit” – írták a megmentők.

A siófoki tűzoltók nagy gondossággal, kíméletesen összekötözte a bak lábait, így tudták szétfeszíteni a kerítést és kiszabadítani szorult helyzetéből úgy, hogy ne sérüljön meg. Ezt követően az állatot a város környéki erdőbe szállították és szabadon engedték.

 

( Predrag M. )