hirdetés

Katy Perry a könnyűzenei ipar legjobban kereső előadója, az elmúlt évben a 31 éves énekesnő 39 milliárd forintnak megfelelő összeggel gazdagodott. Taylor Swift másodikként jócskán lemaradt mögötte, a szintén nem csekély 23 milliárd forintnyi éves bevételével.

katy perry

 

A Forbes magazin összeállítása szerint Perry a Prismatic című koncertturné, valamint a kozmetikai cégekkel – köztük a Coty és a CoverGirl céggel – kötött szerződései révén tett szert a tetemes summára, amivel megszerezte az első helyet. Swift jócskán lemaradva lett második: a 25 éves énekesnő a becslések szerint 80 millió dollárt (23 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben. Bár ő is koncertturnéba fogott és 1989 című albuma hatalmas siker lett világszerte, mégsem tudta megszorítani Perryt.

A Fleetwood Mac brit–amerikai rockegyüttes 59,5 millió dolláros (17,2 milliárd forintos) keresetével a harmadik a szerdán közzétett listán. Lady Gaga negyedikként futott be 59 millió dollárral (17 milliárd forinttal) a zsebében, bár ez szinte a fele a karrierje csúcsán, 2011-ben keresett 90 millió dollárjának.

Beyonce, aki tavaly vezette a listát, az ötödik helyre csúszott vissza 54,5 millió dollárnyi (15,7 milliárd forintnyi) becsült jövedelmével.

A Forbes a 2014 júniusa és 2015 júniusa között eltelt időszak adózás előtti jövedelmeit vette figyelembe, kalkulálták a lemezbevételeket, koncertturnékat és reklámszerződéseket is.