hirdetés

Nemcsak a zenészeinket, a sportolóinkat sem kíméli a koronavírus járvány. Most Hosszú Katinka dőlt ki egy időre a betegség miatt.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka Facebook oldalán jelentette be, hogy koronavírusos, ezért nem tud indulni az ISL-sorozathoz tartozó versenyen a hétvégén a hollandiai Eindhovenben. Az ISL-ben az Iron Teambe ő igazolta le a versenyzőket, de már az első szakaszhoz tartozó nápolyi futamokon sem volt ott a medencében.

Hosszú a tokiói olimpia után a múlt héten a rövid pályás országos bajnokságon versenyzett először, de nem tudott nyerni Kaposváron, több számban a dobogóról is leszorult.

Október közepén arról beszélt, hogy felkészül a rövid pályás világbajnokságra, amit december 16-21. között rendeznek Abu Dhabiban, de ott sem valószínű a részvétele. Három napja Milák Kristófról derült ki, hogy ismét elkapta a vírust. A sportolóknak be kellett oltatniuk magukat, különben nem vehettek részt a júliusban rendezett tokiói olimpián. Hosszú a második oltását áprilisban kapta.

( Balu)