hirdetés

Elbukta a perét Hosszú Katinka, aki még tavaly indított bírósági elégtételt azért, mert megvádolta őt egy amerikai újságíró, hogy doppingol. A világbajnok, s immáron háromszoros olimpiai bajnok úszó az Egyesült Államokban nyújtott be ezután bírósági keresetet rágalmazásért, de ezt első fokon elutasították.

hosszu_mtiA rágalmazási perben eljáró arizonai bíróság úgy ítélte meg, hogy az ominózus cikk véleménynek minősül, és így az amerikai alkotmány sajtó- és véleményszabadságot garantáló első kiegészítésének védelme alá esik. Így Katinka keresetét elutasították – írta az Index.
Mint ismeretes, Katinka még tavaly novemberben indított pert Casey Barrett újságíró, illetve a Swimming World Magazine kiadója ellen. Barnett a cikkében a hírhedt NDK-s úszókhoz hasonlította Hosszú Katinkát.
Az amerikai sajtó egyébként az olimpián sem szállt le Katinkáról. Miután megnyerte első aranyát Rióban, a Sports Illustrated munkatársa, Brian Cazeneuve vádaskodott. A USA Today pedig szintén a keletnémet „doppingkirálynőhöz”, Petra Schneiderhez hasonlította Hosszút, ami ezen bírósági verdikt értelmében érthető. Felbátorodtak a kinti kollégák.