hirdetés

Katinka a csúcson megint
2015-08-03 21:54

A világcsúcs többet jelent Hosszú Katinkának, mint egy olimpiai győzelem. A magyar úszó fenomén megvédve, és rekordidővel nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokságon. Hosszúnak ez már a negyedik világrekordja. 

hosszu_mti

A magyar versenyző – aki a vasárnapi előfutamát (2:07.30 perc), majd elődöntőjét (2:06.84) is Európa-csúccsal nyerte – 2:06.12 perces idővel győzött, ezzel megdöntötte az amerikai Ariana Kukors 2009-ben Rómában felállított 2:06.15 perces rekordját.

Számomra a világcsúcs többet jelent, mint egy olimpiai arany. Az, hogy a leggyorsabb vagyok egy versenyszámban, hogy soha senki sem úszott még gyorsabban, az hihetetlen, még most sem fogtam fel – nyilatkozta a döntő után Hosszú Katinka.

A magyar úszó zseni rövidpályán már úszott világcsúcsot, de ötvenes medencében még sosem, ezért jelent különösen sokat számára ez az új világrekord azaz ez az új időeredmény. Hosszú ráadásul úgy állította be a világ legjobb idejét ezen a távon, hogy  2009-ben sokan azt mondták, valószínűleg soha vagy csak évtizedek után fogják megjavítani az akkori világcsúcsot.

Hosszú a döntőben jól kezdett, bár pillangón brit riválisa tartani tudta vele a lépést, háton azonban növelte előnyét, és ekkor már három tizeddel a világcsúcsidőn belül úszott. Mellen még tudott erősíteni, így gyorson már csak az órával versenyzett. Hosszú ezzel önmaga negyedik, a magyar úszósport 24. világbajnoki aranyérmét szerezte.

(fotó:MTI )