hirdetés

A brit királyi család beperelte azt a két lapot, amelyek munkatársai lesifotókat készítettek a franciaországi nyaralása alatt félmeztelenül napozó Katalin hercegnéről. Hamarosan bíróság elé állnak a képeket készítő újságok vezetői és alkalmazottai a hercegné magánéleti jogainak megsértése miatt.

katalin_topless-lapA lesifotókat teleobjektívvel készítették Vilmos brit királyi herceg feleségéről, amikor a hercegné dél-franciaországi nyaralásuk alatt egy magánház teraszán napozott.

A képek először a La Provence című helyi lapban jelentek meg 2012. szeptember 7-én, egy héttel később a Closer francia sztármagazin publikálta őket sokkal szélesebb olvasótáborának, nagy felháborodást keltve a brit királyi családban.

A La Provence vezetői tagadták, hogy munkatársaik készítették volna a jogsértő felvételeket, amelyeket később más európai lapok is átvettek, köztük az olasz Chi is. Utóbbi a Closerrel együtt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök Mondadori kiadójának tulajdonában van.

A brit királyi család ügyvédei jogi úton tiltották meg a képek további terjesztését és a tettesek ellen pert indítottak.

A Closer főszerkesztőjének, a lapot kiadó Mondadori vezetőjének, három fotósnak és a La Provence helyi lap egy újságírójának 2017-ben kell az ügyben bíróság elé állnia.