hirdetés

Aki fogadott arra, hogy Kassai is részt vesz az Eb-döntőn, mint játékvezető, az kaszált a fogadóirodáknál. Aki azt tette meg, hogy ő vezeti a francia–portugál összecsapást, az bukott. Az Európai Labdarúgó-szövetség, azaz az UEFA bejelentette, hogy az angol Mark Clattenburg vezeti majd vasárnap a Portugália–Franciaország döntőt az Európa-bajnokságon. Kassai Viktor lesz a mérkőzés negyedik játékvezetője.kassai v-eb-24.huClattenburg vezette májusban a Bajnokok Ligája döntőjét is, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt is ugyanaz a bíró sípolhatott a BL- és Eb-döntőben, akkor Pedro Proenca részesült ebben a megtiszteltetésben. Clattenburg még az ő teljesítményét is túlszárnyalja, mert májusban még az FA-kupa döntőjét is rábízták.

Az angol bíró több más fontos meccset is kapott már, 2012-ben ő volt a bíró a férfi labdarúgók olimpiai döntőjében, két évvel később az Európai Szuperkupáért játszott meccset kapta meg. Clattenburg a harmadik angol bíró, aki Eb-döntőt kap Arthur Ellis (1960) és Arthur Holland (1964) után.

Clattenburg három mérkőzést vezett eddig a tornán, egyszer pedig negyedik játékvezetőként tevékenykedett. A döntőn ezt a szerepet Kassai Viktor kapja meg, pedig itthon sokan reménykedtek abban, hogy ő vezetheti majd a 2016-os Európa-bajnokság utolsó mérkőzését.