hirdetés

Délkelet-Ázsia és azon belül is Indonézia számos érdekes látnivalót kínál, amelyeket minden kalandvágyó turistának látnia kell. Szerencsére már hazánkból is könnyebben elérhető ez a térség. Cikkünkben bemutatjuk a legszebb helyeket, amelyeket kötelező megnézni!

 

A paradicsomi Bali

Bali neve az egész világon összeforrt az egzotikus nyaralás fogalmával. De a gyönyörű tengerpartok és szállodák mellett nem szabad elfelejteni a balinéz emberek különleges kultúráját sem. A szigeten mindenképpen érdemes megnézni a Szent Majomerdőt, valamint Tirta Empul vízi templomát, ahol a hívek és a látogatók egy hatalmas medencében tisztulhatnak meg a bűneiktől. Jó programot jelent ellátogatni valamelyik varázslatos teraszos rizs ültetvényre, amely kiváló példája annak, ahogy az itteniek milyen harmóniában élnek környezetükkel. Nem szabad kihagyni a kávéültetvényeket sem, ahol kóstolással egybekötött idegenvezetés keretein belül mutatják be, hogyan készül a világ egyik legfinomabb kávéja, a Luwak.

Jáva – a vulkánok szigete

Aki Balin nyaral, annak kötelező áthajózni Indonézia egyik legnagyobb szigetére, Jávára is. A sziget bővelkedik természeti kincsekben és kulturális látnivalókban egyaránt. Előbbiek közé tartoznak a Bromo és Ijen vulkánok, amelyeknek kráterébe is érdemes leereszkedni. Kalandos dzsungeltúra keretében tekinthető meg a varázslatos Madakaripura-vízesés, amely Indonézia legszebb ilyen látványossága.

Borobudur

Jáván mindenképpen érdemes megnézni az ország egyik leghíresebb látványosságát, a világ legnagyobb buddhista építményét. Az 1100 éve épült 34 méter magas piramis tökéletesen illeszkedik a körülötte lévő trópusi tájba. Jelentőségét mutatja, hogy az épületegyüttes az UNESCO Világörökség részét képezi. A felülről mandalát ábrázoló építmény teraszain 72 darab harang formájú sztúpa található, amelyek mindegyike egy-egy ülő Buddha szobrot rejt. A piramis tetejét egy 8 méter magas dísztelen fősztúpa zárja, amely a buddhizmus célját, a nirvánát jelképezi. A keleti kultúrák és vallások iránt érdeklődők számára biztosan felülmúlhatatlan élmény lesz ennek a gyönyörű szentélynek a felkeresése.

Hogyan utazzunk oda?

Rengeteg utazási iroda kínál hosszabb nyaralásokat Balira, ahol csoportos kirándulások keretében lehet felfedezni a környék természeti és épített látnivalóit. Ezek a csoportok azonban gyakran nagy létszámúak, a résztvevők életkora és fizikuma is meglehetősen nagy szórást szokott mutatni, emiatt gyakran csak a legkönnyebben elérhető látnivalókat látogatják meg. Akik ennél többre vágynak, valódi túrákra és kalandokra, olyan célpontokkal, amelyeket a tömegturizmus elkerül, akkor mindenképpen érdemes felkeresni a WanderWell honlapját. Csapatuk jól szervezett, kiscsoportos utakat kínál magyar túravezetéssel, a világ legszebb pontjaira, így természetesen az Indonéz-szigetvilágba is.