hirdetés

Egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, de talán Európában is a jótékonysági pókerverseny, ami már 8 éve mozgatja meg a hazai játékosokat egy jó ügy érdekében.  563 000 forint gyűlt össze az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára a hétvégén megrendezett versenyen. Az alapítvány már 8 éve szervez hagyományosan november végére egy pókerversenyt, ahol nincs kötelező nevezési díj és nincsenek hagyományos nyeremények sem – a serlegeket leszámítva.

jótékonysági póker party

Bár ez egy szinte baráti küzdelem, hiszen nem óriási a pókerközösség Magyarországon, minden résztvevő adakozik és küzd a győzelemért, ahogy a beteg gyerekek is küzdenek a gyógyulásért. Tavaly Eszter és Máté javára gyűjtöttek: a kissrác, miután egy ritka agydaganattal kezelték, egy biciklit szeretett volna kapni, a fiatal hölgyet, aki gyógyultnak lett nyilvánítva, pedig főiskolai tanulmányaiban támogatta az alapítvány. Idén Edit és Virág részére gyűjtöttek, mindketten küzdenek még a betegséggel, de az anyagi támogatás, amit a kemoterápiás kezelésükre fordítanak, minden bizonnyal javít a gyógyulási esélyeiken.

60 játékos 6 asztalon kezdte meg a küzdelmet a Rubin Hotelben, míg a végén a legjobb három távozott a győzteseknek járó serleggel.

Szívből reméljük, hogy a már hagyománnyá vált Jótékonysági Pókerversenyünk sorozata jövőre legalább ennyi résztvevővel és ilyen jó hangulatban folytatódhat – mondta Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke.