hirdetés

Ráfáztak, akik eddig nem tudtak napelemes pályázatot beadni. Jó darabig erre nem is lesz lehetősége senkinek. Így marad a brutális rezsi díj. Így mégsem lehet novembertől jelentkezni az ingyenmilliókkal kecsegetető napelemes pályázatra, mert ezeket felfüggeszti a kormány.Igaz ígértek, hogy folytatódik de a magyar ember gyorsan felejt. No meg ez is az EU hibája de érdekes.

 

A napelemet tervezőknek már rossz hír volt a múlt héten Gulyás Gergely bejelentése, hogy az új lakossági napelemes rendszereknél felfüggesztik a betáplálási kötelezettséget, ami azt jelenti, hogy náluk nem lesz szaldós elszámolás, és sokkal később térül majd meg egy napelemes beruházás.

A feketeleves után azonban jött az újabb rossz hír. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye szerint
elhalasztják a lakossági napelemes pályázat második szakaszát.

A döntést azzal indokolták, hogy a napelemes pályázat első üteméhez a kormány a hazai költségvetés terhére teljes mértékben előfinanszírozza és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervről szóló bizottsági megállapodásig biztosítja a szükséges forrásokat.

Az első pályázatra a tárca közlése szerint több mint 43 ezer támogatási kérelem érkezett, közülük eddig már több mint 25 ezer pályázó rendelkezik támogatói okirattal. Az eddig megítélt támogatások összege meghaladja a 90 milliárd forintot. Ugyanakkor az eljárás lassan egy éve húzódik, ami jelentős bizonytalanságot okoz mind a háztartások, mind a kivitelezők számára, és eddig kifizetések sem voltak.

A pályázat második szakaszát novemberre hirdették meg, a mostani közlemény szerint az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születhet róla döntés.

Azaz ezt is Eu nyakába varrjuk jó magyar módra. Pedig pénz biztos van valahol csak épp másra költik, mondjuk a Vodafone felvásárlására, ami jó üzlet az államnak, hisz a szavazó így biztos nem jut olcsó energiához és ez a lényeg. Húzzunk le mindent a kedves adózóról, hogy nagyjaink jólétben és gazdagságban élhessenek.