hirdetés

290 millió Ft-os irányáron kínálják James Bond víz alatt úszó Lotusát. A kém, aki szeretett engem című James Bond-moziban volt látható a most eladásra kínált vízi autó. Aggódni nem kell, víz alatt nem működik.

 James Bond Lotus

Azt használták ki A kém, aki szeretett engem című James Bond-mozi készítésekor, hogy a műanyag karosszériás Lotus Esprit szerszámainak a segítségével könnyen tudtak az eredeti autónak kinéző műanyag héjakat készíteni, így összesen hat autót készítettek a híres, víz alatt járó Lotus Esprit rész forgatásához, amely közül három maradt fenn; a most eladásra kínált példány az, amelyik be tudja húzni a kerekeit – ez látható a mozifilmben is.

Jelenleg egy Las Vegas-i autómúzeumban van kiállítva a Lotus Espritnek látszó tárgy, a víz alatti szárnyakat tartalmazó kerékjáratbetétek egyszerű, kézzel rögzíthető darabok, a filmben látható kerékjárat-takarókon nincsenek rajta ezek, és úgy kevésbé látványos a megjelenés. Csak kívülről filmezték ezt a példányt, nincs utastere, és a beforduló kerekek miatt a technika is hiányzik belőle.

Szóval 1 millió dollár, azaz 290 millió forintos irányáron kap az ember egy teljességgel használhatatlan műanyag dobozt, aminek egyedüli haszna, hogy jól mutat egy gyűjteményben. Nem légből kapott ez az ár, két évvel ezelőtt Elon Musk 260 millió Ft-ot fizetett egy másik Lotus Esprit tengeralattjáró filmautóért, a Tesla Motors tulajdonosának célja, hogy tényleg víz alatt is működőképes autóvá alakítsa át azt.