hirdetés

A legendás énekes már utazna is Marsra, hogy elhozhassa azt a közetet amit a Rolling Stonesról neveztek el a NASA kutatói. Mick Jagger teljesen be van indulva és nem titkolja ez volt életük egyik fő célja.

 

Az ikonikus rockzenekar már 57 éve a pályán van, és több mint valószínű, hogy Mick Jagger és társai már azt hitték, hogy mindent elértek, amit el lehet. Az Egyesült Államok űrkutatási hivatala a NASA azonban erre rácáfolt, ugyanis nem akármilyen gesztussal tisztelgett a veterán zenészek előtt.

A NASA InSight nevű űrhajója még 2018. november 26-án szállt le a Marson. Az első fotó, amelyet visszaküldött a Földre a vörös bolygóról pedig nem más volt, mint egy golflabdánál kicsivel nagyobb méretű kődarab, amelyet a szonda hajtóműve lökött arrébb.

Az ezt követő vizsgálatok során a kutatók nem másként hivatkoztak a szikladarabra, mint „Rolling Stone”, azaz gördülő kő, erre pedig magyarázattal is tudtak szolgálni.

Az ehhez hasonló nevek megkönnyítik nekünk, a különféle tárgyakra való hivatkozást tanulmányaink során – részletezte a NASA szóvivője.

A hírt egyébként nem más jelentette be a zenekar csütörtök esti amerikai koncertjének felvezetéseként, mint a Vasembert alakító Robert Downey Jr.  színész. Jagger pedig teljesen beindult a hír hallatán és már csomagolna is és menne a kőért a Marsra.