hirdetés

Lefújták a Rolling Stones amszterdami koncertjét, mert az együttes énekes covidos lett. Mick Jagger be is lázasodott, elment a szaglása és az ízeket sem érzi. Nagy valószínűséggel a Stones Sixty európai turnéjának berni és milánói koncertje is így ugrott.

 

Pár órával a kezdés előtt fújták le a Rolling Stones hétfő esti amszterdami koncertjét Mick Jagger koronavírus-fertőzése miatt. A 78 éves zenész és énekes azután észlelte magán a Covid-19 tüneteit, hogy megérkezett Johan Cruijff ArenA futballstadionba, koronavírustesztje pozitív lett.

A szervező Mojo Concerts képviselője másfél órával a tervezett kezdés előtt jelentette be a színpadon, hogy a koncert elmarad, Jagger „nem tud énekelni, nem tud játszani”. A rajongók egy része már az arénában tartózkodott.

A zenekar közleményben fejezte ki mély sajnálatát, hangsúlyozva, hogy „a közönség, a zenésztársak és a turnészemélyzet biztonsága elsőbbséget élvez”. A koncertet egy más időpontban pótolják.

Az amszterdami a negyedik állomása lett volna az együttes 60. évfordulóját ünneplő Stones Sixty európai turnénak.
Egyelőre nem tudni, hogy Jagger megbetegedése miként befolyásolja a turné további menetét. A legközelebbi, berni koncert péntekre van kitűzve, de Milánóban is fel kellene még lépnie Jagger bandájának. A jövő héten pedig London szerepel a programban.

 

(Csákány)