hirdetés

Koltay Gábor Jászai Mari-díjas filmrendező 10 éve tölti szabadidejének jelentősebb részét Délegyházán.  A település elbűvölte Koltayt, és a neves filmes nem is titkolja mindez az itt érezhető lelki békének tudható be és annak, hogy itt mindenki mosolyog. Persze ehhez sokat kellett tenni.

 

Folyamatosan nő a település lakóinak a száma. Rengeteg a gyerek. Így nem fenyegeti elnéptelenedés Délegyházát, ami egyedi eset Magyarországon. Vagy nevezhetjük példa értékűnek is. Bár nem ömlenek az állami milliárdok a délegyháziak elmondhatják, hogy a városuk folyamatosan fejlődik, épül, szépül az elmúlt 10 évben. A délegyházi közösség pedig egyre erősebb, szinte mindenki mosolyog, mindennek pedig az itt élő Koltay Gábor neves filmes is nagyon örül.

Valóban szabadidőm nagy részét itt töltöm Délegyházán. Épül szépül a település és jó ezt látni és egyben érezni, hogy az emberek itt mosolyognak, jó kedvűek. Természetesen nem véletlenül.  A lelki egyensúly a lelki béke fontos, és ez itt megtalálható. Igaz sokat is dolgoztunk érte. Ez szerintem  annak is betudható , hogyha akarunk, akkor valóban tudunk változtatni a világunkon, de nem nagy léptekkel, hanem szépen, apránként.  A délegyháziak ezt tudják, én is, 10 éve ezen a közös úton járunk. Nem titkolom jó délegyházinak lenni. –mondta az Esti Újságnak, Koltay Gábor Jászai-díjas filmrendező.