hirdetés

Iggy Pop amerikai rocksztár Jim Jarmusch dokumentumfilmjének főszereplőjeként érkezett a 69. cannes-i fesztiválra, ahol versenyen kívül éjfélkor mutatják be a Gimme Danger című filmet.  A film a rockról és Iggyről szól.

iggy pop

A költői filmjeiről ismert Jim Jarmusch egy viszonylag klasszikus filmet készített Iggy Popról és hard rock zenekaráról, a Stoogesról, amely az 1970-es években vált legendássá. A filmben a sztáron kívül megszólalnak a hozzátartozói, és korábban soha nem látott archív felvételek is láthatók az eredeti nevén James Newell Osterberg gyerekkorától az együttes világsikeréig.

Számomra egyszerűen ők a történelem legjelentősebb rockbandája. A film egy kollázs, az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk a Stooges zenéjét – mondta a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón Jim Jarmusch.

Az amerikai rendező egyébként már forgatott Iggy Poppal a Kávé és cigaretta és a Halott ember című filmjeiben.

Tegnap este láttam először a filmet, és engem nagyon megfogott. Azt mondtam, úristen, a kor terméke vagyok – mondta a rocksztár Iggy Pop Cannes-ban.

A sajtótájékoztatón egyébként több újságírónak is meg kellett ismételnie a kérdését, s emiatt Iggy Pop maga viccelődött azon, hogy nagyothall. Azt is mondta, hogy ma már szívesebben él a vörösborral, mint a kábítószerrel.