hirdetés

Ledobta ruháit az ismert sztár. Az új nagylemezt megjelentető művész a New York-i Művészeti Akadémia hallgatóinak volt a modellje, anyaszült meztelenül, adta hírül a Rolling Stone.

iggy pop akt modell

Iggy február 21-én feküdt modellt a New York Academy of Arts hallgatóinak. A 68 éves legendát a Brooklyn Museum kérte fel arra, hogy részt vegyen az Iggy Pop Life Class projektben,a melyen huszonegy 19 és 80 közötti alkotó rajzolta le Iggy Popot. A műveket a Brooklyn Museumban állítják ki majd ősszel.

Az, hogy Iggy Pop teste legyen a tárgya egy élettanórának, tökéletes ötletnek tűnik számomra. Iggy teste alapvető a rockzene megismeréséhez és annak a megértéséhez, hogy milyen helyet foglal el a rock az amerikai kultúrán belül. Iggy teste sokat látott, dokumentálnunk kell – nyilatkozta Jeremy Deller konceptművész, a projekt ötletgazdája.

Az új Iggy-lemez, a Post Pop Depression (amelyet többek közt Josh Homme-mal, a Queens Of The Stone Age gitáros-énekes-vezetőjével és Matt Heldersszel, az Arctic Monkeys dobosával készített el) március 18-án jelenik meg. Tíz nappal később Iggy és zenekara (benne Homme, Helders, a lemezen ugyancsak közreműködő Dead Weather-gitáros, Dean Fertita, valamint a Queens Of The Stone Age-ből ismert Troy van Leeuwen, és Matt Sweeney, a Chavez basszusgitárosa) hathetes turnéra indul, amelynek első megállója március 28-án Seattle.