hirdetés

Ice Cube alakítja a tolvajkirály Fagint a Disney stúdió készülő Twist Oliver-musicaljében, amelyet Tomas Kail (Hamilton) rendez.
ice-cubeA The Hollywood Reporter értesülése szerint Marc Platt és Cube Vision cégén keresztül Ice Cube is producerként bábáskodik a produkció felett.

A Twist Oliver Dickens egyik legismertebb műve, amely egy árva fiúról szól, aki viszontagságai során Fagin, a londoni zsebtolvajok fejedelmének alvilági bandájába kerül. A Disney 1988-ban animációs filmet készített a klasszikus regényből Olivér és társai címmel, a popkultúrára azonban a feldolgozások közül mégis talán az Oliver! című színpadi musical gyakorolta a legnagyobb hatást.

Az új Twist Oliver-feldolgozás a THR forrásai szerint modern musical lesz, amelyben számos műfaj, köztük a hip-hop is szerephez jut. A treatmentet Cube és partnere, Jeff Kwatinetz írja, és Cube Fagin szerepét is elvállalta.

Ice Cube a kilencvenes évek elejétől szerepel a filmvásznon. A Sivatagi cápák, a Birkanyírás és a Jump Street című produkciókban is láthatta a közönség. Producerként jegyezte Straight Outta Compton és legutóbb a Ride Along 2. című filmeket. A First Fight című vígjátékot, amelynek egyik főszerepét alakította, februárban mutatják be Észak-Amerikában.