hirdetés

Apasági teszt miatt kihantolják a Forma -1 fenegyerekének sírját. A legendás versenyző Juan Manuel Fangio holttestét azért exhumálják húsz évvel a halála után , hogy DNS-mintát vehessenek, mert két ügyben is el kell dönteni Fangio volt-e az apja két argentin gyermeknek, akik csak tudni akarják tényleg a legenda vére folyik az ereikben.

cacho fangio

Két férfi is azt állítja, hogy az ötszörös F1-es világbajnok, Juan Manuel Fangio az apja. Az ügyben illetékes argentin bíró, Rodrigo Cataldo úgy döntött, a holttestet exhumálni kell, hogy egy DNS-teszttel egyértelműen eldöntsék a kérdést. Fangio testét pénteken már ki is hantolták. A korábbi autóversenyző, Oscar Espinosa – akit Cacho Fangiónak becéztek a pályákon –, illetve Ruben Vazquez egymástól függetlenül kérte az apasági ügy tisztázását.

Fangio az ötvenes években nyert öt vébét, és 1995-ben halt meg, 84 évesen. Sosem nősült meg, és eddig úgy gondolták, hogy nincs gyermeke.

Csak szeretném, ha elismernék a Fangiót családnevemnek. – mondta a 73 éves Vazquez Espinosa , aki azt állítja  nem érdekli a pénz, csak egyszerűen tisztázni akarja, hogy valóban Fangio az apja vagy sem. Espinosa édesanyja, Andrea Berruet hosszú évekig Fangio barátnője volt. A most 77 éves nő szerint Fangio apaságát számos levél bizonyítja, melyeket a világbajnok neki írt, és a gyerek iránt érdeklődik bennük.

Fangio csaknem negyvenévesen kezdte a Forma-1-es pályáját, 1955-ben úgy nyert vébét a Mercedesszel, hogy minden futamon ő győzött, de vb-címig repítette a Ferrarit, a Maseratit és az Alfa Romeót is. Hat szobra áll különböző versenypályákon, haláláig a Mercedes tiszteletbeli elnöke volt.