hirdetés

Az Oscar díjas fiatal hollywoodi sztár Timothée Chalamet szívesen lett volna Petőfi Sándor mindenidők legdrágább költségvetésű magyar filmjében a Most vagy soha című moziban, az Esti Újság úgy tudja. A Dühe és sok más amerikai sikerfilem főszereplője garancia lett volna a nemzetközi elismerésre , sikerre is és a még csak nézett tévéműsort sosem gyártott Rákay Philip a filmkészítés csúcsára érhetett volna.

 

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Rákay Philip kezdő filmes producer figyelmét hiába próbálták sikeres tévések, filmesek többen felhívni azon lehetőségre, hogy a készülő Petőfi film egyik főszereplője az ifjú tehetséges hollywoodi sztár Timothée Chalamet is szívesen lett volna, ha esetleg megkeresik, az MTVA ex vezére nem vette ezen jelzéseket, adásokat, SMS-ket. Így Rákay filmes pályájának elején már hatalmas bukott ez borítékolható, hisz egy hollywoodi ismert Oscar díjas filmekben szereplő színész bizony pestiesen mondva igen nagyot dobott volna a több mint 4,5 milliárd forintért készülő filmen. Sőt Petőfinek és a márciusi ifjaknak a világhírét vihette volna egy ilyen kaliberű színész szerepletetése. Azaz a siker borítékolható lett volna. Nem utolsó sorban pedig Timothée még hasonlít is Petőfire. A méregdrága költségvetés pedig egy nemzetközi siker mellett bizony eltörpült volna.

Így azonban Rákay már most filmes történelmet írt, hisz a biztos sikerrel nem élt. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a hollywoodi sztár gázsija a film költségvetéséhez minimális lett volna. Nos Berettyán Nándor is biztos jó Petőfi lesz, de őt a nemzetközi filmiparban nem sokan ismerik. Így nem is kívánnánk összehasonlítani Chamalet-val.

Azt, hogy Rákay miért nem jelzett vissza a megkeresésekre nem tudni. Rejtély. Sőt az Esti Újság úgy tudja, hogy az ex MTVA-vezért anno a kinevezésekor a háttérből sokat segítő egyik legsikeresebb magyar tévés szerkesztőt és riportert sem hívta vissza Rákay, pedig szó szerint Rákay és a közmédia működése volt a tét 2010-ben, amit ezen ex-tévés oldott meg. Azaz Rákay a tévés karrierjét köszönhette ezen személynek.

Természetesen megkerestük ezen ismerősét Rákaynak, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Nos Rákay hibázott szakmailag, hogy eg sem hallgatta az amerikaiak ajánlatát. A Most vagy soha című film sikere így már most megpecsételődni látszik.

Úgy tudni várhatóan augusztus végén fejeződik be a március ifjakról készülő Most vagy soha! című film forgatása, a magyarországi mozipremier 2024 tavaszán várható – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Mint írják, a film 86 napot felölelő forgatása többezres statisztériát vonultat fel, a jeleneteket részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítik. A forgatás döntő, a 19. század közepi Pest és Buda emblematikus helyszíneit, épületeit megjelenítő hányada a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban zajlik majd, ahol többek között korhű, méretarányos formában kapott helyet a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér, és az körülötte lévő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.

A közleményből a szereplőgárda jelentős része is kiderül: Petőfi Sándort például Berettyán Nándor, a Karinthy Színház tavaly kinevezett, alig 30 éves igazgatója, míg Szendrey Júliát Mosolygó Sára formálja meg.

Jókai Mórt a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs;
Vasvári Pált a budapesti Nemzeti Színházban játszó Fehér Tibor;
Irinyi Józsefet a Vígszínházas Ertl Zsombor;
Bulyovszky Gyulát a több hazai tévésorozatból is ismert Molnár Gusztáv;
Vajda Jánost a Pécsi Nemzeti Színházban fellépő Reider Péter;
Vidats Jánost a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatához tartozó Hajdu Tibor,
Degré Alajost a budapesti Nemzeti Színházban játsszó Berettyán Sándor,
Irányi Dánielt pedig az Örkény Színházban színpadra lépő Novkov Máté alakítja.
A császári titkosrendőrséghez tartozó Farkast Horváth Lajos Ottó Jászai Mari-díjas színész, magyarországi császári-királyi főhadparancsnokságot vezető Léderer Ignácot Lukács Sándor Kossuth-díjas színész játssza. Az események sűrűjébe keveredő pesti nyomdatulajdonost, Landerer Lajost Szerednyey Béla alakítja, míg Emich Gusztávot Nagy Sándor személyesíti meg.

Az NFI 4,7 milliárdos támogatásával készülő Most vagy soha! forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta, a film képi világáért Dobos Tamás operatőr felel, a film rendezője Lóth Balázs, producerek Csincsi Zoltán, Fülöp Péter, Kriskó László és Rákay Philip.A Most vagy soha! hazai mozipremierje 2024 tavaszán várható a Fórum Hungary forgalmazásában.

( T.E.) )