hirdetés

Nagy fába vágta a fejszéjét Havas Henrik, miután a Barátok köztben látható Mátyás király téri házban riporteriskolát akart nyitni, azonban a terve simán füstbe ment, hiába tett sok-sok pénzt az álmába.
havas-fuszekTizenöt éve, hogy 2001-ben 12,5 millió forintért kaparintotta meg Wekerle-telepi ingatlant a tanár úr. Tervei között szerepelt, hogy riporteriskolát szeretett volna nyitni. Ehhez megfelelő szakembereket is biztosított, hogy elvégezzék a munka nagy részét, azonban a piszkos részt hátrahagyták. Így a lakóközösségnek kellett rendbe hozni az ingatlant, mivel a szóban forgó iskola nem nyithatott meg.

Havas két évvel később meghirdette az ingatlant 310 millióért, ám vevő nem akadt. Az idő múlásával folyamatosan gyarapodtak az adósságok, és már a 2014 évi feljegyzések alapján közel ötmillió forint tartozása van a műsorvezetőnek.

A lakóközösség tagjai már a végrehajtást is elindították, s egy éve árverezésre is bocsátották a legendás házat annak ellenére, hogy a lakók közül többen hitelképtelenné váltak.

Havas állítása szerint 260 milliót kötött az épületre és valójában bölcsészkart szeretett volna mindenáron indítani, de a bolognai oktatási rendszer bevezetésével erre esélye sem volt. Legjobb tudomása szerint 1,8 milliós tartozása van, amit a Borsnak árult el.