hirdetés

Hatalmas bukás volt a Touron. A mezőnyt pedig le is állították a rendezők, akkora volt a fejetlenség, s a földön vérző kerékpárosok hada, amit a bringások sem értettek. Az összetettben vezető Cancellara is akkorát esett, hogy kérdéses volt végig tekeri-e a 160 kilométeres etapot vagy sem. A szakaszt végül a spanyol Joaquim Rodriguez nyerte. Az összetettben pedig a brit Chris Froome átvette a sárga trikót.

 

Cancellara Tour bukás

 

Az Antwerpen és Huy közötti 159,5 km-es etapon egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, a baleset következtében négyen feladták a további küzdelmet, illetve néhány kilométerre neutralizálták a szakaszt, amíg mindenki fel nem ért a főmezőnyre.
Nagyot esett az összetett svájci éllovasa Fabian Cancellara is. A Trek csapat tagja azonban nem adta fel, hősiesen küzdött és a főmezőnnyel célba is ért.

Tour bukás

Az utolsó kilométereken három kisebb domb nehezítette a kerekesek dolgát, köztük a célba vezető rendkívül meredek emelkedő, amelyen aztán az a Joaquim Rodriguez bizonyult a leggyorsabbnak. A spanyol kerekes négyszer állt dobogón valamelyik háromhetes körverseny végén, többek között két éve harmadik lett a Touron, de egyszer sem nyert.
Mögötte a 2013-ban Tour-győztes Froom lett a második aki így átvette a sárga trikot, egy másodperccel megelőzve a német Tony Martint.
Az összetett élcsoportja:
1. Froome (brit, Sky) 7:11:37 óra
2. Tony Martin (német, Etixx – Quick-Step) 1 mp hátrány
3. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 13 mp h.
Kedden a Seraing és Cambrai közötti, macskaköves részekkel nehezített 223,5 km-es etap vár a mezőnyre.