hirdetés

A mikebudai kamasz hat év után előkerült. A fiatal lánynak 13 évesen veszett nyoma. Hat évbe telt, mire hazatért. A lányt elrabolhatták.

rebeka eltüntRebeka tizenhárom éves volt, amikor eltűnt a Pest megyében lévő mikebudai otthonából. Édesanyja sosem adta fel a reményt, az elrabolt magyar tinilány hat év után került elő.

Rebeka eltűnésekor rossz társaságba keveredett. Amikor egy évvel később jelentkezett, az édesanya összetört: a lány ugyanis kétségbeesett hangon, Németországból kért segítséget. Erika biztos volt benne, a lányát behálózták, elrabolták. És nem tehetett semmit azon kívül, hogy vár, míg a hatóságok el nem végzik a munkájukat, de nem a rendőrök talátak rá a várva várt gyermekre, hanem Rebeka maga került elő.

De hat év után a napokban megtörtént a csoda, B. Rebeka épségben előkerült. Tizenkilenc évesen, új emberként tért vissza.

2011. október 13-a volt. A barátnője átjött, akkor még Mikebudán laktunk. Azt mondta, elugranak a boltba, de nem jöttek vissza. A barátnője, aki jóval idősebb volt, másnap átjött, de nem volt hajlandó mondani Rebiről semmit. Ruhákat kért, amiket állítólag valamikor ő adott kölcsön a lányomnak. Nyilván többet tudott – mondta az eltűnt lány édesanyja tavaly.

Rebeka nemrégiben újra jelentkezett, hogy a barátaival van, de nemsokára hazatér. A körülményekhez képest jól érzi magát, már édesanyjával van. A család nem akar elárulni semmit a történtekről, csak élvezni, hogy egy többéves rémálom ért véget.