hirdetés

A Star Wars ” Az ébredő Erő című film brit produkciós cégét 1,6 millió font bírságra ítélte egy londoni bíróság azért a balesetért, amelyet Harrison Ford szenvedett a film forgatásán a Pinewood stúdióban. A hollywoodi sztár akár meg is halhatott volna a szakértők szerint.

ford és nejeA Han Solo szerepét játszó Ford 2014 nyarán a lábát törte, amikor rácsukódott a díszlet egy hidraulikus ajtaja. A brit egészségügyi és biztonsági hivatal a munkahelyi egészségi és biztonsági törvények megsértése miatt perelte be a Walt Disney Co. leányvállalataként működő Foodles Production (UK) Ltd.-t.

Az észak-londoni Aylesbury bírósága szerdán úgy döntött, hogy a Foodles Production megsértette az egészségi és biztonsági szabályokat, mert nem tájékoztatta az amerikai színészt a forgatás kockázatairól.

Ha bevonták volna Ford urat az összes megbeszélésbe, akkor legalább felkészült lehetett volna a rá leselkedő veszélyekre ” fogalmazott döntése indoklásában a bíró.

A tárgyalás egy korábbi meghallgatásán elhangzott, hogy Harrison Ford akár meg is halhatott volna a balesetben. A Walt Disney Co. tulajdonában álló Foodles elismerte, hogy hibázott. A 74 éves Fordot a balesete után azonnal kórházba szállították, és hetekig hiányzott a forgatásról. A J.J. Abrams rendezte Star Wars ” Az ébredő Erő című filmet múlt év decemberében mutatták be a mozikban.