hirdetés

A baleset még 2014 júniusában történt a buckinghamshire-i Pinewood Stúdióban zajlott forgatáson. A brit egészségügyi felügyelet beperelte a Star Wars: Az ébredő Erő című film mögött álló produkciós céget a munkavédelmi törvény megsértése miatt.

Star Wars 7. Harrison Ford

 

 

A Han Solót megszemélyesítő Harrison Fordot az Ezeréves Sólyom űrhajó díszletének egyik fémajtaja sebesítette meg. A balesetet követően Fordot repülővel kórházba szállították műtétre, és a forgatást két hétre felfüggesztették.

A brit egészségügyi és biztonsági hivatal (Health and Safety Executive) a munkahelyi egészségi és biztonsági törvények megsértése miatt emelt vádat a Walt Disney Co. leányvállalataként működő Foodles Production (UK) Ltd. cég ellen. „A munkáltatókat törvény kötelezi arra, hogy megvédjék munkatársaikat, és ez ugyanúgy vonatkozik egy filmstábra, mint egy ipari üzemre” – közölte a hatóság, hangoztatva, hogy alaposan kivizsgálták az ügyet, és elég bizonyítékuk van arra, hogy bíróság elé vigyék azt. Az első meghallgatás május 12-én lesz az ügyben – írta a BBC News.

A Star Wars: Az ébredő Erő minden idők legsikeresebb mozija Nagy-Britanniában, és világszerte több mint kétmilliárd dollár bevételt hozott. A sorozat nyolcadik részének munkálatai már megkezdődtek a Pinewood Stúdióban, és várhatóan 2017 decemberében kerül a mozikba.