hirdetés

Harminc év börtönre ítélte a New York-i bíróság a híres amerikai énekest R. Kellyt. A chicagói sztárt most gyerekek és nők sérelmére elkövetett sexkereskedelem és zsarolás miatt lett elítélve, de több más eljárás is folyik ellene.

 

A chicagói énekes immár három éve előzetesben van, s több eljárás is folyik ellene, most nők és gyerekek ellen elkövetett szexkereskedelem és zsarolás miatt mondták ki bűnösnek – írja a BBC.

R. Kelly több mint 20 éven át működtetett egy hátborzongató rendszer, melyben – szupersztár státuszára támaszkodva – rajongóit, feltörekvő énekeseket, sőt kiskorú lányokat használt ki szexuálisan. Aktusairól időnként videófelvételt is készített.

Az ügyészség legalább 25 évet kért az R. Kelly-re, indoklásukban a több évtized alatt elkövetett bűnökre hivatkoztak.

A tárgyalás során több tanút is meghallgattak, elmondásuk szerint az énekes megígérte nekik, hogy beindítja a karrierjüket, később pedig fizikailag és szexuálisan is bántalmazta őket.

Az ügyészek indoklása szerint Kelly nem mutatott megbánást, és úgy gondolják, hogy az énekes meg van győződve róla, hogy zenész mivolta miatt – attól függetlenül, hogy tetteivel mennyi kárt okozott – a törvény nem sújthat le rá teljes szigorával.

 

( Horváth Szabolcs )