hirdetés

Harapásos eltiltás
2014-03-23 18:56

Komoly eltiltást kapott harapásért az angolok latin foci csillaga. Az angol szövetség ugyanis tíz mérkőzésre eltiltotta Luis Suárezt. A Liverpool játékosa a Chelsea elleni rangadón harapdálta meg Branislav Ivanovicot, mint egy sértődött óvis.

Kezelhetetlen zseni – ez Luis Suárez rövid jellemzése. A Liverpool csatára góljaival és botrányaival egyaránt feltűnést kelt. A zseniális megmozdulások mellett volt, hogy rasszista kiszólást tett, míg múlt vasárnap beleharapott az ellenfél védőjébe a Chelsea elleni rangadón. Suárez nem először volt harapós kedvében: hasonló ügye korábbi csapatában, az Ajaxban is volt.

Sokan már a pokolba kívánják az uruguayi játékost, de a klub ragaszkodik hozzá. Nem véletlenül, Suárez egyértelműen kiemelkedik ebből a meglehetősen harmatos Liverpoolból. Harminc gólnál jár ebben a szezonban és ott van a között a hat játékos között, akik közül kiválasztják az Év futballistáját Angliában.

Suárezt klubja pénzbüntetésre ítélte hétfőn, míg az angol szövetség (FA) szerdán tíz meccsre eltiltotta. Az FA nem elégedett meg az ilyen, kirívóan sportszerűtlen esetnél alkalmazott három mérkőzéses büntetéssel, hanem további héttel megtoldotta. Suárez péntekig fellebbezhet