hirdetés

Két év múlva akár szabadulhat is a bestiális tini gyilkos. A makói K. András 2006-ban bestiális körülmények között megerőszakolta, majd felgyújtotta áldozatát,  egy diáklányt.  Az elítélt akkor még csak 16 éves volt és igencsak kérdéses, hogy betud-e illeszkedni a társadalomba, hisz a börtönben aligha segített megváltoznia.

 muki 2

A makói fiatalt 2007 novemberében aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás miatt jogerősen 15 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla a magyarcsanádi Pénzes Henrietta megölése miatt. K.András 2006 júliusában elvitte a lányt egy kietlen helyre, ahol megerőszakolta, fához kötötte, majd lelocsolta benzinnel, és meggyújtotta. Az iszonyatosan összeégett lány még másfél kilométert gyalogolt, végül hagymaszedők találtak rá. Pénzes Henrietta életéért 3 hétig küzdöttek az orvosok, ám sérüléseibe végül belehalt. A fiúra a bíróság a maximális büntetést szabta ki – tette elkövetésekor mindössze 16 éves volt.

Rendkívül jó magaviselete esetén fogházkedvezményben részesülhet, ami azt jelenti, hogy a büntetés kétharmadát kell letöltenie. Természetesen ellenkező esetben, azaz rossz magatartás esetén a 15 év szabadságvesztést ki kell töltenie – nyilatkozta Bene Zoltán, ügyvéd.

A fiatal halmozza a dicséreteket a börtönben, szinte mintarab, és mindent megtesz, hogy minél előbb kikerüljön a rácsok mögül.

Az elítélt példamutató magatartásáért, a munkában elért eredményéért, a tanulásban tanúsított szorgalmáért, az elítéltek nevelésében való eredményes közreműködéséért, élet vagy jelentős anyagi érték megmentéséért vagy súlyos veszély elhárításáért jutalmat kaphat. A jutalmak száma, illetve, gyakorisága nincs maximalizálva .

Az elítéltről hamarkiderült különféle tesztek során, hogy ő az a gyerek, akit senki sem fogad el, és akivel senki sem szeretne barátkozni. Hogy miért? Mert már akkor kiütköztek antiszociális jellemvonásai.

( Esti újság- Dél Magyarország)

Fotó: Blikk