hirdetés

Meghalt egy fiatal férfi a falusi ivóversenyen. A drámai eset tétje alig ötezer forint volt, ha a 23 éves férfi megnyeri a falubeli fura megmérettetést.

 

200 rand, vagyis nem egész 5000 forint volt a főnyereménye annak a dél-afrikai ivóversenynek, ami az egyik nevező halálával végződött. A 23 éves férfi két perc alatt lehúzott egy egész üveg Jägermeistert, majd azonnal összeesett, a kórházba szállítást követően pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani, írja a LADbible.

A helyi rendőrség nyomozást indított a Mashamba falu italboltjában történt versennyel kapcsolatban. A 7 deciliter 35 százalékos tömény szeszt pillanatok alatt eltüntető férfiról a Twitterre is felkerült egy videó:

Egészségügyi szakértők többször figyelmeztettek, hogy nagy mennyiségű alkohol rövid időn belüli elfogyasztása komoly kockázatokkal jár. A véráramba hirtelen bejutó rengeteg alkohol könnyen megakadályozhatja az emberi szervezet megfelelő működését.

A vérrel hirtelen az agyba jutó szesz azonnal a látás elmosódását, valamint a koordináció és memória romlását okozhatja. Az eszméletvesztés esélyét tovább növeli, ha a mértéktelen iváshoz elégtelen táplálkozás párosul. A dél-afrikaihoz hasonló szélsőséges esetekben a kontrollálatlan alkoholfogyasztás akár tragédiával is végződhet.

 

( Balu )