hirdetés

Meghalt a férfi börtönben, a transznemű nő. Tizenéves kora óta ugyan nőként élt, de nem adtak neki lehetőséget, hogy női börtönbe vonuljon. Vicky Thompsont folyamatosan érték a beszólogatások a férfibörtönben. A vége halál lett. Feltehetőleg valamelyik rabtársa okozhatta a transznemű Vicky halálát.

vicky thompson

Eszméletlen állapotban találták meg a nagy-britanniai Leeds börtönben a 21 éves Vicky Thompsont. Thompson ugyan férfiként született, de tizenéves kora óta nőként élt, ezért szerette volna elérni, hogy női börtönbe kerüljön, de erre nem adtak lehetőséget neki, s az angol törvények is tiltják ezt.

A transznemű nőt augusztusban egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, majd ezt letöltendőre változtatták, mivel megszegte a büntetés feltételeit – írja az Independent. Ügyvédje elmondta: Vicky Thompson nem esett át nemváltoztató műtéten, ennek ellenére különösen nagy veszélyt jelentett számára, hogy férfi rabok közé kerüljön.

A börtönorvosok megpróbálták újraéleszteni Thompsont, de nem jártak sikerrel. Halála okát még vizsgálják. A BBC úgy tudja, barátja szerdán beszélt vele, és látogatóba ment volna hozzá. Neki azt mondta Vicky Thompson, hogy nem szeret bent lenni, mert folyamatosan beszólogatások és inzultusok érik.

Nemrég egy hasonló eset miatt nagy médiafelhajtás volt Angliában. Aktivisták szerették volna elérni, hogy az ugyancsak transznemű Tara Hudsont helyezzék női börtönbe. A brit törvények szerint ugyanakkor a bűnelkövetőket a törvényes nemük szerinti börtönben kell elhelyezni.