hirdetés

Gyárfásnak mennie kellene. A világ- és Európa-bajnok klasszis az Egyesült Államokban rendezett verseny szombati döntőiben már egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Ez is mutatja, hogy tökéletesen tud koncentrálni és továbbra is bomba formában van annak ellenére, hogy pénteken nem szerzett érmet, és a Gyárfás vezette elnökséggel is van némi problémája. Katinka be is jelentette, hogy a FINA nemzetközi díjátadó gáláját is kihagyja. Inkább edz és készül. Feltehetőleg nem amiatt mondta le Katinka az eseményt, mert Gyáráfás Tamás elnök is ott lesz.

austin Hosszú

Hosszú Katinka  nem adja fel a harcot. Austinban tarolt. Egy arany, egy ezüst. Nem semmi. Persze a MÚSZ vezetőivel nem kíván találkozni továbbra sem, mert edz, versenyez és készül.  Hosszú éppen ezért az austini verseny miatt hagyta ki az Év Sportolója-gálát ,ahol távollétében édesanyja vette át a legjobbnak járó díjat. Az is teljesen biztos már, hogy a nemzetközi szövetségnél, a FINA-nál is ő lett az első,a díjat azonban ezúttal sem veszi át személyesen, amelyre éppen Budapesten, január 31-én kerül sor. A díjátadón Gyárfás is ott lesz, aki a FINA egyik alelnöke.  Hiába, az olimpia évében minden alkalmat ki kell használni a felkészülésre.

Amennyiben Gyárfás normális keretek közt nem kér bocsánatot Hosszútól, hisz kiderült, hogy a MÚSZ elnökségének volt az ötlete, hogy Katinka sajtótájékoztatóját megzavarják, provokálják azzal, hogy az idősödő szövetségi kapitányt, Kiss Lászlót kihasználva odaküldték, nos akkor Gyárfásnak előbb-utóbb le kell mondania az elnökségről. Le kell, mert egy komoly sportember ilyen provokatív eszközökhöz nem nyúl hatalma érdekének megóvása érdekében, hogy provokáljon. Bárkit is.

Mert ugye Csurka Gergely elismerte a nagy nyilvánosság előtt, hogy a Katinka-provokáció egy terv volt. Persze a már az öregedő kapitányra kente a szövetség a végső megtörtént eseményt, de azt ugye senki se meri gondolni, hogy egy úszókapitány egy profi kommunikációs szakember, aki tudja, hol kell megállni. Vajon Laci bácsi is tudta, hogy nem kell végigcsinálnia a tervet?