hirdetés

Azt már tudjuk, milyen is egy igazi gravel kerékpár. De hogy milyen vele menni a különböző nehézségű, sokszor nehezen járható terepeken, és valóban olyan különleges élményt nyújt-e, mint ahogy azt mondják?

 

A Bikepro.hu kerékpár webshop segítségével most erre is fény derül! Megnézzük ugyanis, mit tud egy gravel, és kiknek ajánlott a kerékpárok ezen típusa.

Annak meghatározása során, hogy melyik gravel típust érdemes választani, óriási szerepet játszik a földrajzi elhelyezkedés. Nem mindegy ugyanis, hogy az Alföldön, a hegységek lábánál, a szántóföldeken vagy aszfalton kívánod használni legújabb gravel járgányodat. A külső, környezeti tényezők tehát a leginkább meghatározóak. Ha minőségi kerékpár után kutatsz, a Bikepro.hu kerékpár webshop profi a témában!

Ezek a Diverse Base különleges adottságai

Mi most a Diverse Base tulajdonságainak járunk utána. Azért ezt a modellt vesézzük ki, mert ez alkalmas nehéz terepen való közlekedésre. Ezt számos adottsága biztosítja: a FutureShock kormányrugózás, a Diverse vázgeometria és a kibővült gumiférőhely mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerékpár bírja a kövekkel teletűzdelt terepet is.

A vázgeometria a köves, mélyedésekkel teli úton egyedülálló stabilitást nyújt. Lehetővé teszi az egy helyben való forgást, és biztonságérzettel vértezi fel a rajta ülő kerékpárost. No, de nézzük meg, mi is az a különös hangzású FutureShock! Mintegy 20 mm-es mozgást enged a kormányzásnak a rugó által, ami a nehezen járható, kátyús, rázós úton is olyan élményt ad, mintha sima felszínen közlekednél. Szinte fájdalomérzet nélkül vághatsz át a döcögős, göröngyös utakon is a segítségével. A Diverse Base modellhez 3 kiegészítő rugó jár, így összesen 4-féle rugózást állíthatsz be saját igényeidre szabva.

A gumiférőhely növelése ugyancsak hozzájárul a legendás gravel élményhez. Két kerékmérettel is használható a bicaj, a kisebbel ráadásul az ülésmagasság lejjebb esik. Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Könnyebb kanyarodást, a kerekek jobb tapadását és az érzést, hogy Te uralod a biciklit. Egyedüli hátránya, hogy a súlyponttal együtt a pedál is alacsonyabbra került, aminek következtében gyakran nekiütődik a tereptárgyaknak, növényeknek, buckáknak. Emelkedőn felfelé hajtva ez pedig különösen nagy nehézséget okoz. A keskenyebb kerékméret használatával növelhető a gyorsaság, így könnyen járható felszínekhez ajánlott. A legjobb mindkét keréktípusból tartani otthon egyet-egyet, és a terephez igazítani a választást.

Miért érdemes beszerezni?

Ha göröngyös, nehéz terepen tekersz, és szeretnél egy jól irányítható, biztonságos biciklit, érdemes beszerezned egy gravelt. A megfelelő modell kiválasztásával és a kerékpár felszereltségével kapcsolatban fordulj szakértőkhöz. Hiszen egy igazi gravel nem piskóta!