hirdetés

A közismert színész és humorista donor lett. Unokája vesetranszplantációja döbbentette rá színészlegendát, Gálvölgyi Jánost, mennyire fontos, hogy megfelelő donorszervhez jusson egy beteg, akinek az életét már csak a transzplantáció mentheti meg.

gálvölgyi jános-lifeSzemélyi igazolványában állítólag évek óta ott lapul egy kártya, amelynek alapján halála után ép szerveit felhasználhatják mások megmentésére – írja a Star magazin.
Gálvölgyi nemrég maga is kórházba került, mert leállt az egyik veséje. A családjában már fordult elő vesebetegség, négy évvel ezelőtt unokája életét az édesapjától kapott szerv mentette meg. Az egész família azért szorított, hogy Simonnak beinduljon a veseműködése.
A mindenkit megviselő időszak után a színművész és a család többi tagja is úgy döntött, haláluk után felajánlják szerveiket mások megmentésére, és szeretnének mindenkit erre buzdítani. Egyetlen ember szerveivel nyolc másikat lehet megmenteni. Amikor Gálvölgyi meghozta a döntését, még nem sejtette, hogy ő is komoly veseproblémákkal kerül majd kórházba. Azóta szerencsére meggyógyult, és újból színpadra állt.