hirdetés

Füzesgyarmat polgármestere és az általa meghívott vendégek több százezer forinttal támogatták a gyulai gyermekkórházat. A hétvégén Békés településen rendezett Ausztrália Békési Polgárok Egyesülete által tartott jótékonysági bálon, ahol Fekete Péter az EMMI államtitkára is jelen volt és beszédet is mondott. A kultúráért felelős államtitkár szívügyének tekinti Békés és Füzesgyarmat fejlődését is.

 

Jól sikerült a hétvégén rendezett jótékonysági bál Békés településen, ahol az Ausztráliai Békési Polgárok egyesülete által felkért és  felajánlott relikviák árveréséből befolyt összeget a Gyulai Gyermekkórház fejlesztésére gyűjtöttek.  Az egyik legnagyobb licitelő a rendezvényen Bere Károly Füzesgyarmat újrázó polgármesterének  a meghívott vendégei voltak.  Füzesgyarmat így sokat tett a térség fontos egészségügyi intézményének a fejlesztéséért.  Az így összegyűlt pénz pedig nagyon jó helyre került.

A térségben a gyulai gyermekkórház fejlesztése mindenkinek a szívügye. Magam is meglepődtem picit, hogy a külföldi és a magyar baráti támogatóim, tanácsadóim is szívügyüknek tekintették ezen jótékonysági licitet és bált. Én örülök, hogy a városunk ily módon segíthetett.  Annak is nagyon örülök, hogy Fekete Péter az EMMI kultúráért felelős államtitkára is részt vett a bálon,  és ő is elmondta, hogy a szívügyének tartja a térség kulturális és gazdasági fejlődését.  Nem titok, jó úton haladunk, ebben megerősített az államtitkár úr is. – mondta Bere Károly, Füzesgyarmat újrázó polgármestere az Esti Újságnak.