hirdetés

Átszaladt a bíró Ausztriába, szó szerint menekült egy harmadosztályú futballmeccs közben. Félbe kellett szakítani így a Répcevis–Csapod megyei harmadosztályú focimeccset, mert megütötték a bírót és kergették is. Végül az egk csapat mestere segítette a bírót a menekülésben.

 focibírók

Félbeszakadt a Répcevis-Csapod megye III-as bajnoki, miután az első félidő végén a vendégek kapusa buktatta a kapura törő ellenfelét. A játékvezető büntetőt ítélt, “ami után a reklamáló kapus megütötte őt” – mondta Bozsoki Andrást, a Répcevis elnöke a kisalföldnek.

Bozsoki megóvta a bírót a további atrocitásoktól is  és a csapodiak lángoló haragjától.

Mivel én jobban ismerem a környéket, segítettem a pályát biztonságban elhagyni a bíróknak. El is kísértem egy darabig őket. Elkerültük a főutcát, ahol talán összefuthattak volna a csapodiakkal, s végül Ausztrián keresztül jutottak haza, ha jól tudom, Harkára és Sopronba. –emlékezett vissza Bozsoki elnök.

Ám minden rosszban van valami jó, ebben az esetben “a játékvezetők még kilométert és időt is spóroltak a nem tervezett, sógoroknál tett kiruccanással”, ahogy a Kisalföld írja, ugyanis Répcevis közvetlenül a határ mellett található.

A csapodiak részről Németh László szakosztályvezető azonban másképp látta a történteket.

A bíró “sorozatosan tévedett, leginkább a mi kárunkra. A partjelző pedig szinte hergelte a közönséget, a szurkolóinkat és az egész kispadunkat. A bíró a vitatott tizenegyesnél előbb sárga lapot mutatott fel a kapusunknak, majd elővette a pirosat is. Ezt látva a játékosunk elvesztette a fejét, és én úgy tudom, ki akarta ütni a kezéből a lapot, de eltalálta a játékvezető szemüvegét.

(Fotó: illusztráció)