hirdetés

Hiába szerveztek emlékkoncertet, a nagy terv dugába dőlt. Hetven éve született, 40 éve vetett véget az életének, és olyan slágerekkel vált ismertté, mint a Karolina, a Gedeon bácsi, vagy az Egy szál harangvirág. Érthető, hogy a kettős kerek jubileum évében emlékkoncertet szerveztek Szécsi Pál tiszteletére, de a rendezvény nem válhat valósággá.

Manapság nehéz szponzort találni, de arra nem számítottam, hogy senki sem áll a kezdeményezés mögé – vázolta Hajnal Gábor (61), aki még ősszel kezdett a szervezésbe. Évekkel ezelőtt emlékalbumot szerkesztettem a rádiós felvételeiből.  Rengeteg slágere volt, mégsem alakult ki olyan kultusza, mint Cserháti Zsuzsának (†55) vagy Máté Péternek (†37). Ezen akartam változtatni az emlékkoncerttel. Arról nem is beszélve, hogy anno összebarátkoztam a nővérével, Szécsi Katival, aki két éve nincs köztünk. Úgy éreztem, ezzel a koncerttel neki is tartozom. A veterán menedzser az Erkel Színházat akarta kibérelni, és előzetes tárgyalásokat folytatott a Stúdió 11 együttessel, amely annak idején sokat kísérte Szécsit. Olyan közismert táncdalénekeseket akart szerződtetni, akik a barátai is voltak, az élükön Aradszky Lászlóval (78), Koós Jánossal (76), Harangozó Terivel (70) és Poór Péterrel (69).
– Legalább hárommillió forintra lett volna szükség, hogy a projekt elinduljon, de tízezret sem tudtam összeszedni – magyarázta Hajnal.
Az elmaradt koncert Aradsz­ky Lászlót is nagyon bántja.
Szomorú vagyok, hogy a kettős jubileum sem méltó Szécsi Pál emlékének felélesztésére – vélte az énekes, aki rengeteg kalandot élt meg Szécsivel. Olyan sokat turnéztunk együtt, hogy bárhol járok az országban, mindig az eszembe jut valamiről. Például, az M1-esen mosolygok Tatánál, mert ami­kor a Sok hűhó slágerért című műsorunkkal jártuk az országot, Poór Peti ott tett ki minket a kocsijából a mosonmagyaróvári fellépés után, mert megelégelte, hogy meg akarunk állni minden kocsmánál.