hirdetés

Győzike baltás rokona miatt nyomoznak a rendőrök. Így ki is hallgatták a zsaruk Gáspár Győzőt és szeretteit a február végi, kis híján végzetes kimenetelű baltás balhé miatt. Persze mindez lehet egy műbalhé is,hisz Győzike a nézettségért bármire képes, igaz a rendőrségnek feltehetőleg más dolga is akadna.

 

Mint ismeretes a showman édesanyja feljelentette Győző nagybátyját, G. Lajost azért, mertaz baltával esett nekik, miután Győzi leprostizta a férfi lányát. Később kiderült, egy többmilliós tartozás miatt szabadultak el ennyire az indulatok: Győző kétmillió forint kölcsönt adott az unokahúgának, Marikának, ám ezt azóta sem kapta vissza.
Egy ismerősük szerint ennek az az oka, hogy a híres rokon összetörte a lízingelt Renault-ját, és egymillió-nyolcszázezerbe került, hogy megjavíttassák. Győző szerint viszont egy szó sem igaz abból, hogy csúnya szavakkal illette volna unokahúgát, szerinte pedig a kocsit is már évekkel ezelőtt megjavíttatta. A feszültség azóta sem enyhül a családon belül. Sőt most kezd érdekessé válni az ügy.
– Már megtörtént a kihallgatás – sóhajtott Győző. – Mindannyiunknak be kellett mennie a szécsényi rendőrkapitányságra. Kihallgatták anyámat, a feleségemet, Beát, a testvéremet, Zsoltot, a gyerekét és természetesen Lajost is, aki baltával felfegyverkezve ránk támadott. Körülbelül egyórás volt a kihallgatás, ahol elmeséltem, mi történt.
– Szándékos bűncselekmény esetén is csak kísérletről lehet beszélni – vázolta a jogi helyzetet Magyar György, aki szerint a garázdaságtól kezdve az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete is felvetődhet. – A balta, a kés élet kioltására alkalmas eszköz, ezért a felek viszonyát kell vizsgálni, hogy az élet kioltása volt-e a cél a támadásnál, vagy csupán egy fenyegetés. Ha valóban fennállt a közvetlen életveszély, akkor azt a törvény 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.
Győzike azt sem bánja, ha rokona börtönbe kerül. – Lajosnak az övére feltűzve három kés volt, egy a kezében, a másikban pedig balta, így ordította: megöllek! Tőlem ne kérjen bocsánatot, abból nem élek meg. Adja meg a pénzemet, és viszlát.