hirdetés

Magyar nyitány a futball Eb-n. A spori ugyanis nem más lesz, mint Kassai Viktor, aki a pénteken kezdődő eseménysorozat nyitómérkőzését vezeti, amelyen a házigazda franciák a románokkal csapnak össze a Saint-Denis-i Stade de France-ban.

kassai viktor

Az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA nyilvánosságra hozta, hogy a 40 éves magyar játékvezető lesz a bíró a 21 órakor kezdődő nyitányon és összecsapáson. Kassai segítői Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám lesznek, a negyedik játékvezető pedig a holland Björn Kuipers lesz.

Kassai többek között 2008-ban a pekingi olimpiai labdarúgótorna döntőjét vezette, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon az egyik nyolcad-, és elődöntőben, 2011-ben pedig a Bajnokok Ligája-fináléjában fújta a sípot. A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének választotta.

Kassai a 2012-es lengyel–ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon az angol–ukrán csoportmérkőzésen nem adta meg a társ házigazdák szabályos gólját, emiatt a torna későbbi szakaszában már nem vezethetett mérkőzést és sokáig büntiben is volt az UEFA-nál és a FIFA-nál is.